Relatietherapie geeft weer verbinding en veiligheid in uw relatie

 

Homoseksuele relaties

homoseksuele relatiesEen homoseksuele relatie heeft veel overeenkomsten met een heteroseksuele relatie, maar er zijn ook verschillen. Een belangrijk verschil is dat homo's, lesbiennes en biseksuelen opgegroeid zijn in een heteroseksuele wereld en dat velen van hen zich al van jongs af aan anders hebben gevoeld dan hun heteroseksuele vrienden en vriendinnen.

Vooroordelen

Daarbij heersen er, ondanks de vergevorderde acceptatie van homoseksualiteit in Nederland, ook nog vele stereotype ideeën en vooroordelen over homoseksualiteit. Ook homo's, lesbiennes en biseksuelen zelf groeien op met deze ideeën, die echter vaak botsen met hoe zij zich van binnen voelen en hoe zij zich willen profileren.
Deze dingen beïnvloeden de manier waarop je in het leven en in relaties staat.

Relatieproblemen

Uw relatie gaat niet zoals u het graag zou willen; steeds dezelfde patronen, teleurstelling in elkaar, te hoge verwachtingen en elkaar steeds maar proberen te veranderen. Dat alles maakt dat partners niet meer gelukkig zijn met elkaar.
Dergelijke problemen komen vaak voort uit uw eigen patronen. Tijdens de therapie zoeken we naar de achtergronden van deze uitingen en hoe dit mogelijk te veranderen.

Door Emotionally Focused couple Therapy kunt u elkaar weer gaan zíen en begrijpen, met respect voor elkaar en de verschillen. Dat brengt weer ontspanning en plezier in uw relatie en daarmee in uw leven, aangezien een relatie vaak een zeer belangrijk deel van ons leven is.

Praten met iemand die bekend is met homoseksualiteit en ervaring heeft met de dingen die je als lesbisch stel tegen kunt komen, geeft verdieping in de gesprekken.

Aanmelden kan via het contactformulier.

Hou me Vast programma

Als u graag wilt investeren in uw relatie, maar relatietherapie is niet nodig, kunt u deelnemen aan het Hou me Vast programma.
'Houd me vast' is een lichte vorm van EFT. Net als EFT werkt 'Houd me vast' vanuit emoties.

Houd me vast bijeenkomsten

Het 'Houd me vast'-programma kent een vaste structuur en is gebaseerd op het gelijknamige boek. Het bestaat uit acht bijeenkomsten.

Onderwerpen zijn:

  • emoties in liefde en verbinding / hechting;
  • (destructieve) patronen binnen relaties herkennen;
  • opzoeken en vinden van de zere plekken van vroeger;
  • bouwen aan een veilige basis om moeilijke dingen te kunnen bespreken.

Tijdens de bijeenkomsten wordt gewerkt met videomateriaal, oefeningen & huiswerkopdrachten. Het is vooral de bedoeling dat je met je partner aan de slag gaat!

Hou deze website in de gaten voor de data.