Slide Background

Relatietherapie geeft weer verbinding en veiligheid in uw relatie

Relatietherapie bij Praktijk voor relatietherapie, traumatherapie en coaching in Leeuwarden

Relatietherapie

Relatietherapie biedt ondersteuning voor partner- en familierelaties.

Relaties

Ieder mens heeft behoefte aan relaties met anderen om zich heen. En we willen ook graag dat die relaties goed verlopen. Niet goed lopende relaties kosten ons vooral veel energie en leveren verdriet op. Het is echter niet altijd zo makkelijk om de relatie met uw naasten goed te houden.
Ik bied ondersteuning voor partner- en familierelaties.

Als EFT therapeut werk ik met Emotionally Focused couple Therapy (EFT).

Wij mensen kunnen niet zonder hechte verbindingen met anderen en zullen onze uiterste best doen om deze verbinding met onze geliefden in stand te houden. Als dit mis dreigt te gaan en wij een bedreiging ervaren in deze verbinding, zullen we alles uit de kast halen om te voorkomen dat het mis gaat. Dit doen wij helaas niet altijd op een constructieve of positieve manier. Bij paren die in relatiecrisis zijn lijkt het zelfs eerder andersom te zijn; alle pogingen om het contact en de verbinding in stand te houden, zitten vastgeklonken in een vast patroon dat er voor zorgt dat de partners juist meer verwijdering ervaren.
Emotionally Focused Therapy richt zich op het herstellen of aangaan van een veilige en hechte verbinding in de partnerrelatie. Via een aantal stappen kunnen u en uw partner dit bereiken. Voor meer informatie kunt u hier klikken.

Affaires

Het komt regelmatig voor dat een van beide partners een affaire met iemand anders heeft (gehad). Dit zorgt meestal voor dusdanige spanningen binnen de relatie, dat de partners elkaar steeds verder kwijtraken; de bedrogen partner voelt geen vertrouwen meer en uit dat door verwijten en controlerend gedrag. De vreemdgaande partner vindt soms na enige tijd en mogelijk exuses dat het ook wel weer genoeg is en trekt zich verder terug uit het contact.
Gelukkig hoeft dit niet persé het einde van de relatie te zijn, met behulp van relatietherapie kan jullie relatie weer een veilige plek worden en zich mogelijk zelfs verdiepen!

Neem nu contact op en investeer in jullie relatie, zodat er weer een gezamenlijke toekomst mogelijk is!

Hou me Vast programma

Als uw relatie niet helemaal lekker loopt of u wilt investeren in uw relatie en relatietherapie is niet nodig, kunt u deelnemen aan het Hou me Vast programma.
'Houd me vast' is een lichte vorm van EFT, gegeven als relatiecursus. 

Hou me Vast programma

 

Partnerrelaties

Partnerrelaties

Relatietherapie – omdat uw relatie soms een steuntje in de rug nodig heeft.
Iedere relatie kent ups en downs. Soms krijgen de moeilijke periodes de overhand en is het belangrijk te onderzoeken wat er aan de hand is en hoe je samen je relatie weer in het goede spoor krijgt.

Lees verder

Familierelaties

Familierelaties

Familierelaties leggen de basis voor je leven. Ze zijn echter niet altijd makkelijk en kunnen tot veel verdriet leiden. Door familieruzies worden contacten soms verbroken en vallen families uit elkaar, maar van je familie kom je nooit écht los. Vaak hebben latere generaties zelfs nog last van deze conflicten.

Lees verder

Homoseksuele relaties

Homoseksuele relaties

Een homoseksuele relatie heeft veel overeenkomsten met een heteroseksuele relatie, maar er zijn ook verschillen. Een belangrijk verschil is dat homo's, lesbiennes en biseksuelen opgegroeid zijn in een heteroseksuele wereld en dat velen van hen zich al van jongs af aan anders hebben gevoeld dan hun heteroseksuele vrienden en vriendinnen.

Lees verder

Samengestelde gezinnen

Samengestelde gezinnen

In samengestelde gezinnen liggen de zaken over het algemeen lastiger dan in kerngezinnen.

Het is best moeilijk om samen te leven met mensen met wie je geen biologische band hebt, die verdriet hebben over een scheiding of een overleden ouder of partner, kinderen die al door anderen zijn opgevoed en die er soms maar een weekend in de twee weken zijn. En dan hebben we het nog niet eens over de aanwezigheid van ex-partners en hún nieuwe relaties.

Lees verder

Relatiecheck

Relatiecheck

Hoe zou het zijn om af en toe eens te checken hoe het met jullie relatie gesteld is?

  • Zijn jullie beiden nog tevreden?
  • Waar zijn jullie blij mee? En vertellen jullie elkaar nog hoe leuk jullie elkaar vinden?
  • Zijn er dingen die bijgesteld moeten worden?

Lees verder